Toen in 2001 het Agile Manifesto werd gemaakt was ik onderdeel van OTI. Daar werd de software-tool Eclipse in een groot aantal Agile teams op een zeer effectieve manier ontwikkeld. Een aantal jaren erna ging ik als co-trainer CSM trainingen geven samen met Scrum grondlegger Jeff Sutherland. Ik was de tweede Certified Scrum Trainer van Nederland en mede-oprichter van NLScrum.

Omdat ik het trainen van mensen en op weg helpen van Scrum teams zo leuk vond ging ik full time Agile/Scrum coaching en trainingen doen. Als consultant heb ik veel organisaties meer Agile helpen werken: kleine start-ups, grote corporates en overheidsorganisaties. En ik heb inmiddels vele honderden mensen getraind.

De laatste jaren ben ik vaak betrokken geweest in organisaties die Scrum inzetten voor niet-IT werk, zoals marketing teams. Daarnaast geef ik regelmatig Scrum trainingen in het buitenland.

De meeste training deelnames consultancy opdrachten komen doordat mensen mij aan hun collega’s aanraden. Velen hebben aangegeven dat ik heb bijgedragen aan de snelheid en kwaliteit van het werk, maar ook aan de vreugde in het resultaatgericht samenwerken met anderen.

image